ReisStart.nl / Amsterdam
Home   Wiki   Weer   Forum   Foto's   Plattegrond   Linkpagina


Amsterdam Hoofdpagina

De tijd van je leven in Amsterdam zonder de bank te breken

Reistips voor optimaal plezier met een budget

In mijn jaren als jonge student heb ik veel gereisd. Meestal kwam het erop neer dat ik met enkele tientjes in mijn zak een weekend moest zien te overleven. Reizen op een budget kan voor velen een nachtmerrie zijn, maar leef zoals de 'locals' en heb de tijd van je leven!

Amsterdam is een uitstekende wandelstad. Vele bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum en zijn een bezoek zeker waard. Begin op de Dam waar behalve een menigte mensen ook een menigte duiven zich verzamelen. Met een beetje geluk zie je een oude vrouw die er al jaren bijna elke dag komt om 'haar' duiven te voeren. Anders zijn er altijd wel pantomime-spelers of andere straatartiesten die hun kunstjes aan het publiek laten zien. Loop vervolgens een stukje door naar de Bloemenmarkt aan de Singel en vergaap je aan de ontelbare tulpen en andere bloem- en plantensoorten. Via het Rokin kun je vervolgens langs enkele grachten terug richting de Dam lopen om vervolgens op de Nieuwmarkt uit te komen. Deze buurt die van hieruit via de Zeedijk helemaal tot het Centraal Station doorloopt, is de Chinese wijk van Amsterdam, waar je onderweg een tempel tegen zult komen (een bezoek erg aan te bevelen) en natuurlijk tientallen Chinese winkeltjes en eethuisjes. Dit is tevens een prima lunchmoment. De meeste eenvoudige restaurants in deze buurt zijn van goede kwaliteit en niet duur. Op de website van Groupon kun je deals vinden bij o.a. restaurants en winkels die tijdens je weekendje weg goed van pas kunnen komen.

Op mooie dagen is Amsterdam ideaal voor het bezoeken van parken en een dagje in de natuur door te brengen. In het Vondelpark is er altijd wel wat te doen en je hebt het gevoel je ver van te stad te begeven, terwijl de actie eigenlijk om de hoek is. Om écht de natuur in te gaan is een verkenning van het Amsterdamse Bos nodig. Hier kun je voor niet al te veel geld ook een kano of waterfiets huren en al peddelend van al de verschillende boom- en plantsoorten die langs je voorbij komen genieten.

Heb je aan het einde van je vakantie nog wat centen over, dan verdient het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's op het Damplein een aanbeveling. Kijk of je sterk genoeg bent voor de krachten van Bruce Lee, maak een foto met Barack Obama in het Witte Huis en klets even bij met Maxima. Het Anne Frankhuis aan de Prinsengracht is een andere bezienswaardigheid die je niet gemist mag hebben. Zie de kamer waar Anne zich al die tijd verborgen heeft gehouden en ga terug naar de tijd van vroeger. Met kortingsbonnen voor reizen door Amsterdam kun je deals vinden op bijvoorbeeld deze entreeprijzen, restaurants, winkels en nog veel meer. Registreer je dus meteen en profiteer bij je volgende bezoek aan Amsterdam!


Bijdragen aan de tekst over Amsterdam Hoofdpagina
Ingelogde leden kunnen zelf een bijdrage leveren aan de tekst door hem toe te voegen / te verbeteren / uit te breiden.