ReisStart.nl / Cambodja
Home   Informatie   Weer   Valuta   Forum   Foto's   Filmpjes   LinkpaginaHoofdpagina

Cambodja wordt steeds populairder als vakantiebestemming. In 2006 bezochten 1,6 miljoen mensen dit land in Zuidoost-Azi dat na de roerige Vietnam-oorlog, de burgeroorlog en het regime van de Rode Khmer eindelijk in rustiger vaarwater terecht is gekomen.

 

Veel mensen bezoeken Cambodja vooral voor de tempels van het oude Angkor Rijk bij Siem Reap. Maar het land heeft meer te bieden: een uiterst vriendelijke bevolking, mooie landschappen met brede rivieren, meren, watervallen, bergen, bossen en uitgestrekte rijstvelden. Daarnaast is de hoofdstad Phnom Penh een verrassend plezierige stad met nog veel overblijfselen uit de Franse koloniale tijd. Voor mensen die rust zoeken zijn er kleine plaatsjes waar het leven rustig zn gangetje gaat. Ook heeft Cambodja mooie stranden, bij Sihanoukville.

 

Ook culinair valt er nog veel te ontdekken in dit land. De traditie van de Khmer keuken gaat eeuwen terug en is bijvoorbeeld ouder dan de Thaise keuken!

 

Veel mensen blijven maar korte tijd in Cambodja, maar verzuchten dan vaak Ach, ik wou dat we hier langer waren! Gun uzelf de tijd om Cambodja en vooral de Cambodjanen te leren kennen!