ReisStart.nl / Costa Rica
Home   Wiki   Weer   Valuta   Forum   Foto's   Linkpagina


Costa Rica Hoofdpagina

Welkom op de Wiki Pagina's van Costa Rica. Navigeren door de Wiki pagina's gaat via het menu aan de rechter kant van het scherm. Via deze Wiki pagina's geven wij leden van onze website zelf de kans om hun bijdrage te geven en zo andere bezoekers te helpen om hun reis leuker te maken.


De Toekan, foto van: rachfogCosta Rica is een tropisch paradijs voor avonturiers, surfers, wildwater avonturiers en liefhebbers van ecotoerisme. In dit Centraal-Amerikaanse land met zijn tropische regenwouden kunt u o.a. raften op de ontembare Rio Pacuarestroom, een spetterend vuurgespuit bewonderen bij de actieve Arenal-vulkaan, massaal zeeschildpadden zien hun eieren leggen in het Nationale Park Tortuguero (juli-oktober), zwemmen en surfen met dolfijnen en natuurlijk ook heerlijk relaxen op parelwitte stranden van de westkust. Dit alles ver weg van het drukke leven. Beleef ook eens een tocht op zee en spot dan de bultrugwalvissen die in de periode jan-maart en juli-okt. voor de kust van het NP Marino Ballena (tussen Uvita en Ojochal) zwemmen. Indrukwekkend! Of maak een tocht door de mangroven nabij Sierpe en zie aapjes, krokodillen, kaaimans, luiaards, boa constrictors, ara's en tucans. Het NP Corcovado is voor een groot deel nog ondoordringbaar waar de jaguar en tapir leven. Toch is het mogelijk dit door de mens nog totaal onbedorven natuurgebied te bezoeken.  

De drukke hoofdstad San Jose kan de moeite waard zijn, met musea, shoppingsmogelijkheden en uitgaansmogelijkheden.  Toch staat het land meer bekend om z'n overweldigende natuur en de vredelievendheid en de vriendelijkheid van de Ticos en de Ticas, zoals de inwoners zichzelf noemen, een begrip.


Bijdragen aan de tekst over Costa Rica Hoofdpagina
Ingelogde leden kunnen zelf een bijdrage leveren aan de tekst door hem toe te voegen / te verbeteren / uit te breiden.