ReisStart.nl / Cuba
Home   Wiki   Weer   Valuta   Forum   Foto's   Linkpagina


Cuba Hoofdpagina
Typisch Cuba, foto van: Nicholas KenrickWie Cuba zegt, denkt aan sigaren, Fidel en de lichte hoofdpijn die je hebt na een avondje teveel Cuba Libres drinken. Maar wie dit grootste eiland van het Caribisch gebied bezoekt zal er geen kater aan overhouden! Het land is een interessante bestemming, vol met koloniale pracht waar soms de jaren '50 nog tot leven komen als je al die oldmobiels rond ziet rijden. Of je nu rond wil reizen of vakantie op het strand wil vieren, het is allemaal mogelijk.

Toch is het nog niet zo lang geleden dat een vakantie naar dit exotische land vrijwel onmogelijk was. Cuba is namelijk sinds het begin van de jaren zestig een anti-Amerikaanse en communistiscvhe staat. Hierdoor werden de grenzen jarenlang gesloten gehouden voor het toerisme. Fidel Castro leidt sinds die tijd het land nadat hij het bevrijdde van dicator Batisa (die door de Verenigde Staten gesteund werd). Amerika verbrak alle banden met het land, wat tot op de dag van vandaag nog van kracht is. Noodgedwongen moest Castro steun zoeken bij andere bondgenoten en hij vond dit bij China en Rusland. De toeristen die sinds die tijd Cuba bezochten waren dan ook voornamelijk van hen afkomstig.

Na het vallen van het Oostblok en hiermee de economische hulp van zijn bondgenoten, werden alsnog de grenzen opengesteld voor westerse (rijke) toeristen.

Bijdragen aan de tekst over Cuba Hoofdpagina
Ingelogde leden kunnen zelf een bijdrage leveren aan de tekst door hem toe te voegen / te verbeteren / uit te breiden.