ReisStart.nl / Dominicaanse Republiek
Home   Informatie   Wiki   Weer   Valuta   Forum   Foto's   Linkpagina


orkanen
Door:
pollo
- Lid

Datum:
11-08-2009 23:48:33
Orkanen in de Dominicaanse Republiek
De meeste orkanen die het Caraïbische gebied beïnvloeden kunnen landingsplaats in de Verenigde Staten maken. Bijgevolg, controleert de Dienst van het Weer van de V.S. Nationale dicht deze onweren aangezien zij de Atlantische Oceaan en de Caraïbische voordelen van de uitgebreide beschikbare informatie ingaan. Het Atlantische Seizoen van de Orkaan neemt 1 Juni 30 November door.

Voor het Seizoen van de Orkaan van het Bassin van 2009 Atlantische, richten de voorspellers van de V.S. aan een minder beziger seizoen dan vorig jaar. NOAA voorspelt een 70% waarschijnlijkheid voor 9-14 genoemde onweren, 4-7 orkanen, 1-3 belangrijke orkanen.

De voorspellers schrijven de vermindering van waarschijnlijkheid van belangrijke onweren aan de invloed van de voorwaarden van El Nin o toe, de persistentie hoog van abnormaal koele overzeese oppervlaktetemperaturen in de tropische Atlantische en sterk-dan-normale Azoren in april-Mei resulterend in sterkere passaatwinden die algemeen met minder actieve orkaanseizoenen worden geassoci�ërd.

Het lokale Bureau van het Weer directeur Gloria Ceballos verklaart dat in de Dominicaanse Republiek de weervoorspellingen nu nauwkeuriger zijn gezien het de radarsysteem van Doppler op zijn plaats bij de Internationale Luchthaven van Punta Cana. De overheid heeft ook een overeenkomst met de onweer-achtervolgende van de V.S. vliegtuigen om ontruiming voor deze te bevorderen om over Dominicaans luchtruim te vliegen.

Voor een onweer om een orkaan te worden vergt gewoonlijk verscheidene dagen, zelfs weken. Het zal gewoonlijk als tropische depressie, beginnen en dan genoemd zodra zijn winden tropische onweerskracht bereiken.

De namen voor de 2009 orkanen zijn Ana, Rekening, Claudette, Danny, Erika, Fred, Gunst, Henri, Ida, Joaquin, Kate, Larry, Mindy, Nicholas, Odette, Peter, toenamen, SAM, Teresa, Wanda. Een internationale commissie van de Organisatie van Metereological van de Wereld handhaaft en werkt de lijst van namen bij die in 1953 door het Nationale Centrum van de Orkaan voortgekomen waren dat in Miami, Florida wordt gebaseerd. Zes lijsten van namen worden geroteerd.

Als een orkaan overal aanzienlijke schade op zijn route veroorzaakt zal zijn naam uit de lijst wegens redenen gevoeligheid worden verwijderd. Dit is het geval van orkanen Inez (1966), Beulah (1967), David en Frederic (1979), Hortense (1996) en Georges (199 die de Dominicaanse Republiek in het verleden de 40 jaar hebben geraakt. Drie namen van onweren die verwoestende schade door het Atlantische Bassin in 2007 veroorzaakten werden teruggetrokken van de lijst -- Dean, Felix, en Noel.

Kansen om in een orkaan in DR. worden gevangen
De verbindingen van het weer
De Vooruitzichten van de orkaan voor 2009

Kansen om in een orkaan worden gevangen
Het orkaanseizoen in de Caraïben is vanaf Juni door November, met September dat historisch de piekmaand voor de onweren is. Er zijn uitzonderingen. In 2003, gebeurden de orkanen buiten die data. Dat jaar, raakte de eerste regionale orkaan de Caraïben in April en laatste in December. En in 2007, werd DR. beïnvloed door Tropisch Onweer Noel op 29 Oktober en Tropisch Onweer Olga op 12 December.

De orkanen zijn zeldzame gebeurtenissen. DR. is geraakt door 11 orkanen in bijna 80 jaar. Historisch, zijn de grote orkanen wijd uit elkaar geplaatst uit door de jaren en grotendeels geraakt de minder bevolkte zuidwestelijke en westelijke kusten van de Dominicaanse Republiek. Voorbij geregistreerde orkanen die DR. hebben geraakt en met leiding beïnvloed gebied zijn geweest:

Jeanne. (Categorie 1). 17 September 2004. De kust van het oosten, Samana op de het Noordoosten en Kust van het Noorden (als tropisch onweer).

Georges. (Categorie 3). 22 September 1998. La Romana aan Santo Domingo op de zuidelijke kust.
Hortense. (Categorie 3). 10 September 1996. De kust van het oosten van Punta Cana aan Samana. 130 kph.

Gilbert. (Categorie 3). 11 September 1988. Barahona op de zuidwestelijke kust, met winden van 200 kph.
Emely. (Categorie 4). 22 September 1987. Bani op de zuidwestelijke kust, winden van 220 kph.

David. (Categorie 4-5). 31 Augustus 1979. Santo Domingo op de southcentral kust aan het zuidwesten.

Beulah. (Categorie 4). 10-11 September 1967. Barahona op de westelijke kust met winden van 225 kms per uur.
Ines. (Categorie 4). 29 September 1966. Barahona op de westelijke kust, winden van 240 kph.
Edith. (Categorie 2). 26-27 September 1963. La Romana op de zuidoostelijke kust, winden van 160 kph.

Katie. (Categorie 1). 16 Oktober 1955. Barahona op de westelijke kust, winden van 125 kph.

San Zenon. (Categorie 4-5). 3 September 1930. Santo Domingo op de southcentral kust.

Merk op dat de laatste orkaan om de hoofdstad van Santo Domingo te raken Georges (Categorie 3) op 22 September 1998 en vóór dat, Orkaan David (Categorie 4) in 1979 en San Zenon was, Categorie 4-5 (September 1930). Aldus is de waarschijnlijkheid van u die in worden gevangen zeer klein.


Voor het historische spoorverslag van orkanen die Atlantisch en de Caraïben in 2008 kruisen, zie www.solar.ifa.hawaii.edu/Tropical/GifArchive/wld2008.gif/


Wat als ik in een orkaan word gevangen?
Als u '' geluk '' uit doet, beschouw me als gelukkig. Het zal het avontuur en het verhaal van een leven zijn. Met uitzondering van de hotels van de Kust van het Noorden, hebben de meeste hotels in DR. reeds een orkaan doorstaan. Uw veiligheid zal in geen geval gecompromitteerd worden zolang u de instructies van het beheer volgt.


Onderhand, hebben de hotels hun orkaanrampenplannen voor het comfort en de veiligheid van hun gasten verbeterd. Één van de belangrijke problemengasten in hotels in het Oosten en het Zuidoosten dat tijdens Orkaan Georges in 1998 wordt opgelopen was toen de lijnen daalden en de telecommunicaties werden verloren. De telefoonbedrijven hebben dit door telefoonlijnen ondergronds te installeren verholpen. De hotels die zich incomunicado vonden hebben speciale noodsituatie satelliettelefoons geïnstalleerd. Dit probleem beïnvloedde geen Santo Domingo waar de telefoonlijnen ondergronds na David in 1979 werden geïnstalleerde. Eveneens, werden de telefoonlijnen in het oosten geïnstalleerd$ ondergronds na geraakt Georges in 1998.


Één van de slechtste aspecten van een orkaan is schone omhooggaand en aangezien een toerist, u niet dit zal moeten behandelen. Het slechtst die kan gebeuren is dat u aan een ander hotel kunt moeten worden opnieuw gevestigd, aangezien de orkanen fysieke schade aan zwakkere structuren kunnen veroorzaken en genadeloos kunnen zijn met hotel het modelleren. Uw vlucht kan naar huis, ook worden vertraagd, maar de kosten van de extra vakantiedagen zullen door uw hotel in Dr. worden opgenomen. Het hotel kan u naar een andere toevlucht op een andere kust sturen, zodat aan de positieve kant krijgt u 2 x 1 vakantie. En u zult het verhaal van een leven hebben om achter over het schouwspel van wind, regen, en hoge branding naar huis te vertellen.


Als u in DR., voor voorbereid zijnuiteinden leeft, zie dr1.com/living/worst/1.shtml/ of de aan de gang zijnde verbinding op voorbereid zijn in www.dr1.com/forums/weather-beyond/76033-2008-hurricane-preparedness.html#post645925

Het volgen orkanen in de Caraïben
Opnieuw, zijn uw kansen om in te zijn zeer slank. Maar u kunt de kansen verminderen door met DR. als het DR1 Dagelijkse Nieuws of het DR1 Forum van het Weer in contact te blijven. Als u van plan bent te bezoeken, verzoek een vrij abonnement van het DR1 Dagelijkse Nieuws in www.dr1.com om dagelijkse updates of controle terug met de plaats te ontvangen aangezien uw reisdatum nadert. De dienst post ononderbroken updates wanneer de Dominicaanse Republiek in het spoor van een orkaan is. De orkanen die deze manier komen zijn gewoonlijk geboren langs de het westenkust van Afrika en er zijn ongeveer twee tot drie weken tussen hun begin als tropische onweren en hun aankomst bij Dr.

grt sargento
Door:
thelatinworld
- Lid

Datum:
16-08-2009 11:57:23
De eerste tropische storm Ana gaat komende dinsdag over de D.R..
Daar achteraan kom Bil. De verwachting is dat Bil een flinke orkaan wordt. De kern zal ver verwijderd blijven van de D.R. Weer om te duiken of om op zee tegaan, zal het komende week waarschijnlijk niet zijn.
Op mijn site heb ik de 5 daagse verwachting van Ana en Bil toegevoegd. Dezen worden automatisch geupdate.
www.thelatinworld.nl/weather.html

Voor degene die binnenkort op vakantie gaan. Een tropische storm of orkaan in de buurt van de D.R. betekend meestal 1 bewolkte dag met wat meer wind en kans op regen overdag en de volgende dag weer heerlijk strandweer met een brandende zon.
Door:
thelatinworld
- Lid

Datum:
17-08-2009 07:03:36
Ana is afgezwakt van een tropische storm naar een tropische depressie.
Bil blijft op grote afstand van de D.R. Hij buigt steeds meer naar het noordwesten.
Door:
pollo
- Lid

Datum:
16-09-2009 00:21:48
IN 80 JAAR SLECHT 11 ORKANEN,
DUS ,T VALT ALLEMAAL OP EEN PAAR DRUPPELS EN WAT WIND WEL MEE.
GRT SARGENTO
Door:
thelatinworld
- Lid

Datum:
16-09-2009 19:36:51
Dat zijn de orkanen die over de D.R. zijn gegaan. Dat zijn er gelukkig niet veel.

Maar hoe zit het met die er vlak langs zijn gegaan?

En dan de tropische stormen? Deze veroorzaken ook vaak veel ellende voor de arme bevolking.
Door:
pollo
- Lid

Datum:
16-09-2009 19:42:03
ik woon hier 11 jaar en ,t valt echt gelukkig wel mee,je moet hier wonen of meer weten van de omstandigheden,zijn hier veel mensen die juist bij de rio een huis?? bouwen,zodat als er wat gebeurt ze geld ontvangen v/h rijk,.deze mensen doen dat bewust,huizen bouwen op onveile plaatsen,het rijk gaat hier nu tegen optreden.
grt sargento
Door:
engladDob
- Lid

Datum:
15-11-2017 04:32:55
Íå ñîâñåì ñîãëàñåí<a href=http://es.education-uk.ru/>.</a>

Reactie plaatsen

Het is niet mogelijk voor niet geregistreerde leden om een bericht te plaatsen op dit forum. U kunt in het linker menu inloggen of een gratis gebruikers account aanmaken.