ReisStart.nl / Dominicaanse Republiek
Home   Informatie   Wiki   Weer   Valuta   Forum   Foto's   LinkpaginaHoofdpagina

De Dominicaanse Republiek maakt samen met het land Ha´ti het eiland Hispaniola compleet. Het eiland Hispaniola ligt in het Caribisch gebied en is na Cuba het grootste eiland. De totale oppervlakte van Hispaniola is 77.000 km2 waarvan de Dominicaanse Republiek er 48.500 in beslag nemen. De Dominicaanse Republiek is ongeveer 20% groter dan Nederland.

De Dominicaanse Republiek is met het jaar populairder aan het worden. De prijzen van reizen zijn flink naar beneden gegaan en verder heeft het eiland redelijk veel te bieden. Er zijn paradijselijke stranden met palmbomen, een blauwe zee, leuke steden/plaatsen en een groot aanbod aan cultuur en bezienswaardigheden. Het aantal toeristen schommelt ieder jaar tussen de 2,5 en 3 miljoen stuks. De meeste komen vanuit de VS. Er gaan jaarlijks ongeveer 30.000 Nederlanders op vakantie naar het eiland.

Wij hebben geprobeerd een zo duidelijk mogelijke website voor u te maken waar u de basis dingen voor toeristen zeker moet kunnen terugvinden. Mocht u dingen niet kunnen vinden welke u wel graag toegevoegd zou willen zien kunt u dit melden d.m.v. het contactformulier. Ook bij onjuistheden vernemen wij dat graag van u.

Tot slotte wensen wij u veel plezier bij de voorbereidingen voor uw vakantie en ook een plezierige vakantie!