ReisStart.nl / Malta
Home   Weer   Valuta   Forum   Foto's   Ervaringen   Linkpagina


ReisStart.nl / Malta

Malta is een eilandengroep in de Middellandse Zee, ten zuiden van SiciliŽ. Het is ťŽn van de kleinste landen ter wereld, en bestaat uit zes eilanden die slechts 316 km2 beslaan. Alleen Malta, Gozo en Comino zijn bewoont. Het eiland Malta, naar welk de staat genoemd is, is het grootste, zuidelijke eiland en is bezaaid met vele kleine steden. De hoofdstad Valletta ligt in een natuurlijke haven aan de oostelijke kust van het eiland Malta, en staat bekend om haar historische gebouwen.

Gozo is het meest noordelijke eiland, en is over het algemeen landelijker en heuvelachtiger dan Malta. Het eiland staat bekent om haar vele kerken, en de 5000 jaar oude neolitische tempels die er te vinden zijn behoren tot de oudste bouwwerken ter wereld. De ruÔnes zijn in 1980 tot UNESCO Werelderfgoed benoemd. Reizen tussen Malta en Gozo is mogelijk via veerboot of watervliegtuig.

Comino is de kleinste van de drie bewoonde eilanden, en ligt in de zeestraat tussen Malta en Gozo. Het eiland is een natuurreservaat , en heeft maar enkele vaste inwoners. Hierdoor is het een uitstekende plek voor natuurliefhebbers, en wordt regelmatig bezocht door duikers en vogelspotters.

De eilandengroep werd door de eeuwen heen als strategisch belang gezien, en is veelvuldig door verschillende wereldmachten ingelijfd. Dit is terug te vinden in de Griekse, Romeinse, Arabische, Spaanse, Franse en Italiaanse invloeden op de architectuur, bevolking en cultuur.

Op Malta worden tegenwoordig twee talen gesproken, Maltees en Engels. Het Maltees stamt af van het Arabische dialect dat door de bewoners van de eilanden gesproken werd. Engels heeft op Malta de officiŽle status als tweede taal. De meeste Maltezen zijn de taal goed meester, en het is als toerist dan ook geen probleem om je verstaanbaar te maken. De eilanden zijn een populaire bestemming voor taalreizen en strandvakanties. Een cursus Engels in Malta volgen is voor veel toeristen een goede kans om van een strandvakantie te genieten, en daarnaast ook nog de talenkennis te verbeteren.


Foto's van Malta
Panfluit
Panfluit

Mdina Kathedraal
Mdina Kathedraal

Bussen
Bussen

Tuinen
Tuinen

Alle foto's van Malta

Laatste 5 forumberichten Malta
 Onderwerp (aantal reacties): Geopend door: Laatste bericht:
taalcursus Engels (14)Tanja05-06-2011 20:25:44
Bedevaartsgrot n/b Golden Bay op Malta (1)C.F. Luijsterburg13-02-2011 23:13:48
weer in februari (2)Gaby31-01-2011 00:33:17
Malta, het weer in september (2)Wouter30-08-2010 16:32:33
Verkoop Twee Vliegtickets Malta Juli / Augustus (0)Andre Ram27-06-2010 11:28:50
Alle forumberichten van Malta