ReisStart.nl / Tsjechië
Home   Informatie   Weer   Forum   Linkpagina



Eten en drinken

Wanneer u een vleesliefhebber bent komt u in Tsjechië absoluut aan uw trekken. Er wordt veel en vet vlees gebruikt in de Tsjechische keuken waar u wel van moet houden. Zeker een aantal jaar geleden was dit erg. Tegenwoordig moeten ze meer rekening houden met de toeristen die hier komen en daarom zijn ze langzaam hun keuken aan het veranderen. Nog steeds veel vlees, maar minder vet, meer groente dan voorheen en alles wat leuker opgediend.

Typische Tsjechische gerechten zijn de knedlíky en nudeln. Dit zijn plakken en schijven van meel- en deegworsten die in water zijn gekookt. Ze worden zowel zoet (met diverse soorten compote) als hartig (met vlees, vis of goelasj) geserveerd. Natuurlijk kunt u ook dingen als vis eten, met name forel en karper worden veel geserveerd.

De meest populaire drank in Tsjechië is zonder twijfel bier (Pivo). Het bekendste merk is Pilsner Urquell. Tsjechen drinken gemiddeld 150 liter bier per jaar per persoon. Becherovka is een bekende kruidenlikeur uit Tsjechië. In iedere winkel komt u dit tegen en is een lekkere stevige borrel. Koffie, thee en frisdranken worden ook veel gedronken.